Utbetalning.

Är det verkligen säkert att skicka via rekommenderat brev (REK-brev)?

Ja, dina varor skickas inte in via vanlig post. Du lägger alltså inte dina varor i en vanlig brevlåda utan lämnar in Diamantbrevet hos ditt lokala postombud i ett rekommenderat brev (REK brev). När du gör detta får du en kvittens som är ditt värdebevis på att allt du skickat automatiskt försäkras upp till 100 000 kronor. När Diamantbrevet väl kommer fram till oss måste vi kvittera ut det. Allt för att försäljningsprocessen ska vara så säker som möjlig. Din rekommenderade försändelse kan spåras av dig på Postens egna sidor.

Får jag tillbaka eventuella bilagor som jag skickar med i brevet?

Vi ansvarar inte för några bilagor såsom värderingspapper eller certifikat som skickas med i brevet. Detta kan komma att kasseras. Vi rekommenderar därför att skicka med en kopia på värderingsintyget eller maila oss en bild.

Kan jag ångra mig och få tillbaka mitt guld och mina diamanter?

Självklart kan du få tillbaka de föremål du inte vill sälja. Du har returrätt i fem dagar från att vi mottagit dina föremål. Vi tar 299 kronor i avgift för att täcka vår försäkrings- och portokostnad, men i övrigt tillkommer inga avgifter. Observera att det kan komma att ta upp till 10 dagar innan vi returnerar dina föremål. Detta då vi förvarar allt guld i en extern värdedepå.

Hur lång är leveranstiden för brevet jag beställt?

Alla diamantbrev som beställs innan klockan 16.00 en vardag skickas samma dag. Det tar normalt 1-3 arbetsdagar för brevet att komma fram.