Frakt & retur.

Är det verkligen säkert att skicka via rekommenderat brev (REK-brev)?

Ja, dina varor skickas inte in via vanlig post. Du lägger alltså inte dina varor i en vanlig brevlåda utan lämnar in Diamantbrevet hos ditt lokala postombud i ett rekommenderat brev (REK brev). När du gör detta får du en kvittens som är ditt värdebevis på att allt du skickat automatiskt försäkras upp till 10 000 kronor. När Diamantbrevet väl kommer fram till oss måste vi kvittera ut det. Allt för att försäljningsprocessen ska vara så säker som möjlig. Din rekommenderade försändelse kan spåras av dig på Postens egna sidor.

Får jag tillbaka eventuella bilagor som jag skickar med i brevet?

Vi ansvarar inte för några bilagor såsom värderingspapper eller certifikat som skickas med i brevet. Detta kan komma att kasseras. Vi rekommenderar därför att skicka med en kopia på värderingsintyget eller maila oss en bild.

Kostar det något att få smyckena i retur?

Du kan alltid få tillbaka de föremål du inte vill sälja, eller hela försändelsen om du inte är nöjd med priset. Skickar du in över 20 gram guld och inte är nöjd med priset vi kan betala så returneras din försändelse kostnadsfritt. Är det under 20 gram guld så står du som kund för försäkrings- och portokostnad på 299 kronor. Returen skickas som ett rekommenderat postförskott och betalas på ombudet vid uthämtning. Observera att det kan komma att ta upp till 10 dagar innan vi returnerar dina föremål. Detta då vi förvarar allt guld i en extern värdedepå.

Hur lång är leveranstiden för brevet jag beställt?

Alla diamantbrev som beställs innan klockan 16.00 en vardag skickas samma dag. Det tar normalt 1-3 arbetsdagar för brevet att komma fram.