Försäkring om 100 000 kr

 Fri retur

 Inga dolda avgifter

Det smidiga sättet. 

Sälja guld
tryggt & säkert

Försäkrat upp till 100 000 kr

Pengar inom 5 minuter

Över 10 000 nöjda kunder

Jämför oss gärna

Se skillnaden vid försäljning av 30 gram 18 karat. Läs villkoren kring prisättning innan du väljer guldhandlare.

13.140 kr

Diamantbrev

7.800 kr

Guldfynd

4.350 kr

Guldbrev

Priserna är baserade på en försäljning om 30 gram 18 karat. Ovan priser är baserade på de olika aktörernas ordinarie priser på respektive hemsida, 2024-02-29, 09:08. För mer information läs mer på varje aktörs webbplats.

Beställ ditt brev nu

Brevet är inte på något sätt bindande.

  W3.CSS
  Våra guldpriser
  632 kr/g
  Gäller oavsett vikt & inga avgifter tillkommer

  Hur värderas en diamant?

  Ingen diamant är den andra lik. Detta gör det väldigt svårt att generellt ge ett pris på diamanter. Det finns inte något riktpris att gå efter så länge man inte vet diamantens kvalité. Vi har värderat diamanter i snart 80 år och en diamant värderas utifrån dess 4C:n, clarity, color, carat och cut. Det finns även en del andra parametrar som spelar in i prisättningen av en diamant. Läs mer här.

  Pssst! Om du vet diamantens kvalité får du gärna kontakta vår kundtjänst för en för-värdering.

  Beställ ett gratis diamantbrev

  Beställ ett kostnadsfritt diamantbrev via vår hemsida eller kundservice. Vid beställning innan 16 skickas brevet samma dag.

  Returnera brevet

  I ditt diamantbrev finns tydliga instruktioner och ett förbetalt returkuvert. Självklart är våra returkuvert försäkrade.

  Pengarna på kontot inom 24H

  Samma dag som vi mottager brevet värderar vi ditt guld. Du får prisinformation via sms och pengarana sätts över samma sekund som du godkänner beloppet.

  Varför Diamantbrev?

  Sälja guld utan
  dolda avgifter

  Sälja guld har aldrig varit enklare, över 10 000 personer har sålt sitt guld till oss på diamantbrev. Idén är enkel, att erbjuda privatpersoner ett smidigt, säkert och prisvärt sätt att sälja guld och diamanter på. I och med våra låga omkostnader, då vi är helt baserade via internet kan vi erbjuda våra kunder marknadens högsta och ärligaste guldpriser. Ett ärligt pris är ett pris utan dolda avgifter eller andra typer av krav. Vår prissättning är otroligt simpel, guldpriset på hemsidan är precis vad du får insatt på ditt konto oavsett hur mycket guld du skickar in.

  Vilka typer av guldsmycken kan jag sälja?

  Guldringar

  Har du gamla guldringar som inte används längre? Visste du att guldringar i 18 karat är den typen av guldsmycke som vi får in allra mest av. Vi köper släta guldringar såväl som ringar med stenar i.

  Guldarmband & halsband

  Många har gamla bismarcklänkar eller kedjor som bara ligger och tar plats hemma. Vi köper dagligen in guldarmband med eller utan berlocker. Bland de mest förekommna föremålen hittar vi bland annat pansarlänk, ankarlänk och x-länk.

  Örhängen i guld

  Till oss kan du sälja alla typer av guldörhänged med eller utan ädelstenar. Bland de vanligaste örhängena vi köper in hittar vi bland annat bismarck örhängen, enstens örhängen och pärlörhängen i guld.

  Guldmynt & tackor

  Sälja gudmynt kan vara lite knepigt, framförallt om man inte vet dess karathalt. Vi röntgar alla mynt som kommer in till oss för att få fram den exakta karathalten. Vanliga karathalter bland mynt och tackor är, 24, 22 och 21 karat.

  Hos oss får du alltid
  nöjdhets- & högst prisgaranti

  Våra kunder

   

  Över 10 000 personer har sålt guld till oss

  Vi strävar alltid efter att ha Sveriges nöjdaste kunder och därför skryter vi gärna lite extra med vår trustpilot profil. Hundratals personer har gett oss 5 av 5 stjärnor och det blir fler för varje dag som går. Sälja guld till oss ska vara bekvämt och vi finns där för varje liten fråga genom hela processen. Chatta med oss här på hemsidan eller skicka ett mail till oss så hjälper vi dig.

  Lyssna inte på oss, lyssna på dem!

  Sälja guld till oss? Varför diamantbrev?

  Högt guldpris

  I och med att vi köper både guld och diamanter kan vi hålla ett högt guldpris oavsett om du bara säljer guld eller guld och diamanter. Vi köper alla karathalter från 8 karat upp till 24 karat.

  Utmärkt service 

  Vi sätter alltid våra kunder i första ledet och gör allt vi kan för att svara på dina frågor så snabbt som möjligt. Vi svarar vanligtvis inom några timmar.

  Raka & ärliga 

  Kanske den största skillnaden mellan oss och de andra guldhandlarna. Priserna som du ser på vår hemsida är de pris du kommer att få i handen.

  Lyssna inte på oss, lyssna på dem!

  FAQ

   

  Frågor & Svar 

  Vi har listat topp tre vanligaste frågorna vi får kring försäljning av guld. Du kan även hitta fler svar på dina frågor under fliken frågor & svar eller kontakta vår kundservice så hjälper de dig.

  Kostar det någonting att beställa ett brev?

  Våra brev är helt kostnadsfria och portot är betalt av oss, du binder dig inte till någonting. Du skickar in dina smycken till oss och får ett SMS med det belopp vi kan betala helt kostnadsfritt.

  Är det säkert att skicka med Postnord?

  Våra brev är försäkrade via ett externt försäkringsbolag till 100 000 kronor. Våra kunder har skickat över 20.000 brev till oss och det har inte försvunnit ett enda brev. Med andra ord är du i trygga händer. 

  Hur kan ni betala så högt pris oavsett mängd?

  Vi är helt baserade via internet och alla som säljer guld till oss skickar in sitt guld via posten. Detta göra att vi kan hålla nere på kostnader såsom butikspersonal och butikshyror. Vi vill helt enkelt erbjuda marknadens högsta pris.

  Samarbete med Svenska spel

  Få en trisslott när du säljer guld.

  Diamantbrev kanske redan har Sveriges nöjdaste kunder vad det gäller att sälja guld. Just nu har vi även en kampanj tillsammans med Triss för dig som säljer 25 gram guld eller mer. Du får en gratis digital trisslott med chans till 100 000 kronor/mån i 25 år. Erbjudandet gäller även för dig som säljer diamanter till ett värde av 15 tusen kronor eller mer. För mer information kan du läsa mer hos Svenskaspel.se. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18år. Stödlinjen 020-8191 00. Spelalagom.se

  Pengarna på kontot inom 24 timmar

  När du skickat ditt brev till oss och vi mottagit det börjar vår värderingsprocess. Det tar cirka 10 minuter för oss att värdera ditt guld beroende på vikt och stämplar. Först går våra värderare igenom guldet du skickat till oss för att kontrollera guldets äkthet. Därefter kontrolleras halten i ert guld med hjälp av två stycken olika metoder. När vi kommit fram till vilken halt ditt guld innehåller så väger vi ditt guld på våra certifierade guldvågar.

  Sedan räknar vi ut vad vi kan betala för guldet, då tar vi guldpriserna som står på vår hemsida och multiplicerar det med guldets vikt. När vi kommit fram till ett belopp skickar vi ett sms till det angivna telefonnumret. I meddelandet står det ett totalbelopp som vi kan betala för ditt guld, där väljer du själv om du vill godta vårt bud eller inte. Slutligen för vi över dina pengar redan samma dag. Det är alltså smidigt och enkelt att sälja guld till oss. Vi har dessutom ett av marknadens högsta guldpriser.

  Vi köper alla typer av guldsmycken 

  Vi köper alla typer av guldsmycken och några av de allra vanligaste smyckena vi får in är: Guldringar, guldarmband, örhängen, guldklockor, guldkedjor och tackor. Detta är enbart några exempel på vad våra kunder väljer att sälja till oss. Vi köper även alla typer av halter och guldfärger, vitguld, rödguld och gulguld. 8-24 karat är de allra vanligaste guldhalterna vi köper. Har du frågor kring just dina smycken är du varmt välkommen att kontakta oss här.

  Guldvågar som är certifierade 

  Vi jobbar enbart med certifierade guldvågar som kontrolleras dagligen. Först kontrolleras guldhalten, därefter vägs guldet på tre olika vågar för att alltid garantera dig rätt pris och vikt. Vi utför även olika tester såsom syra & röntgen för att säkerställa den exakta guldhalten. Dessa tester påverkar inte smyckets utseende utan används bara för att kontrollera guldets halt. Sälja guld ska vara enkelt men framförallt säkert.

  Sälja guld? Vi köper även diamanter

  Många föremål som vi får skickat till oss är guldringar med eller utan diamanter i, stora som små. Vi är ett av få företag som köper guld & diamanter vilket utmärker oss. Oftast har man en mix i byrålådan av både rena guldsmycken och smycken med olika typer av stenar. Att sälja guld ska vara enkelt. Vi tycker att alla guldsmycken har sitt värde, många företag betalar ingenting för de diamanter som sitter i de ringarna som säljs. Vill du läsa mer om att sälja diamanter?

  Du gör en god gärning för miljön!

  Du som säljer guld eller diamanter till oss på diamantbrev gör en god gärning för miljön. För varje gram guld vi köper kompenserar vi för cirka 23 mil bilkörning. #varjegramräknas

  Marknadens bästa priser

  I våra ögon är vår uppgift först och främst att se till att du känner att du är i goda händer när du vill sälja guld. Det är därför du kommer att vara där varje steg på vägen när våra expertvärderare fastställer karat och vikt på ditt guld innan de ger dig de bästa guldpriset.

  Naturligtvis erbjuder vi alltid riktigt bra priser, baserade på det aktuella världsmarknadsindexet.

  Du kan se det globala marknadspriset i dollar och euro på Dagens industri. Där hittar du också grafer som visar mer om utvecklingen av guldpriser.

  Vår VD:s garanti

  Du har vår VD:s ord på att vi inte använder oss av några dolda avgifter eller luriga kostnader. Vi är dessutom så pass säkra på att vi har marknadens bästa pris på guld & diamanter att vi erbjuder alla våra kunder prisgaranti. Har du mot förmodan hittat någon som betalar bättre än oss så matchar vi det guldpriset plus lite till. Våra guldpriser gäller oavsett vilken mängd guld du skickar in. Priset som du ser på hemsidan är det priset som du får insatt på ditt konto när du säljer ditt guld till oss.