Sälja guld tryggt & säkert

Försäkring 100.000    Pengar inom 5 minuter    Inga dolda avgifter

×

Jämför innan du säljer guld

Se skillnaden vid försäljning av 30 gram 18 karat. Läs villkoren kring prisättning innan du väljer guldhandlare.

Diamantbrev
15.450 kr

Guldfynd
7.800 kr

Guldbrev
5.190 kr

Direkt utbetalning via  

Beställ ditt brev nu

Brevet är inte på något sätt bindande.

  W3.CSS

  Våra guldpriser
  Helt utan dolda avgifter

  764 kr/g

  1g

  Våra priser gäller oavsett vikt och inga avgifter tillkommer. I ovan pris är inte design medräknat. I vissa fall betalar vi även för det.

  Alltid med prisgaranti

  Skulle du mot förmodan hitta någon som betalar bättre så matchar vi det.

  Försäkring 100.000 SEK

  Inga avgifter

  Högt pris

  Sälja guld utan dolda avgifter

  Sälja guld har aldrig varit enklare, över 10 000 personer har sålt sitt guld till oss på diamantbrev. Idén är enkel, att erbjuda privatpersoner ett smidigt, säkert och prisvärt sätt att sälja guld och diamanter på. I och med våra låga omkostnader, då vi är helt baserade via internet kan vi erbjuda våra kunder marknadens högsta och ärligaste guldpriser. Ett ärligt pris är ett pris utan dolda avgifter eller andra typer av krav. Vår prissättning är otroligt simpel, guldpriset på hemsidan är precis vad du får insatt på ditt konto oavsett hur mycket guld du skickar in.

  Hur säljer jag guld till Diamantbrev?

  Beställ ett diamantbrev

  Beställ ett kostnadsfritt diamantbrev via vår hemsida eller kundservice. Vid beställning innan 16 skickas brevet samma dag.

  Returnera brevet

  I ditt diamantbrev finns tydliga instruktioner och ett förbetalt returkuvert. Självklart är våra returkuvert försäkrade.

  Pengarna på kontot inom 5 min

  Samma dag som vi mottager brevet värderar vi ditt guld. Pengarana sätts över omgående efter att du godkänt beloppet.

  Lyssna inte på oss, lyssna på dem!

  Höga guldpriser oavsett mängd

  När du vill sälja guld är det vår högsta prioritet att du känner dig trygg och säker genom hela processen. Hos oss är du garanterad en tjänst där du steg för steg ledsagas av våra kunniga expertvärderare som noggrant bestämmer ditt gulds karat och vikt för att kunna erbjuda dig det mest fördelaktiga guldpriset. Vi strävar efter att ge dig marknadens bästa priser för att sälja ditt guld, alltid i linje med det senaste världsmarknadsindexet.

  För att ge dig en klar bild av värdet på ditt guld, presenterar vi våra priser i både dollar och euro, med referenser till aktuella globala marknadspriser. Detta gör att du kan jämföra och se värdet av att sälja ditt guld hos oss. Besök gärna Dagens industri för att se de senaste guldpriserna och grafer som illustrerar guldprisets utveckling över tid.

  Genom att välja oss för att sälja ditt guld, försäkrar vi dig om en transparent och rättvis värdering baserad på de mest aktuella marknadspriserna. Vi är här för att stödja dig genom varje steg i processen och säkerställa att du får det bästa möjliga priset för ditt guld.

  Vilka guldsmycken kan jag sälja?

  Guldarmband

  Många har gamla bismarcklänkar eller guldarmband som bara ligger och tar plats hemma. Vi köper dagligen in guldarmband med eller utan berlocker. Bland de mest förekommna föremålen hittar vi bland annat pansarlänk, ankarlänk och x-länk.

  Guldhalsband

  Sälja gudmynt kan vara lite knepigt, framförallt om man inte vet dess karathalt. Vi röntgar alla mynt som kommer in till oss för att få fram den exakta karathalten. Vanliga karathalter bland mynt och tackor är, 24, 22 och 21 karat.

  Guldringar

  Har du gamla guldringar som inte används längre? Visste du att guldringar i 18 karat är den typen av guldsmycke som vi får in allra mest av. Vi köper släta guldringar såväl som ringar med stenar i.

  Örhängen och hängen

  Till oss kan du sälja alla typer av guldörhängen med eller utan ädelstenar. Bland de vanligaste örhängena vi köper in hittar vi bland annat bismarck örhängen, enstens örhängen och pärlörhängen i guld.

  Guldringar med stenar

  Sälja gudmynt kan vara lite knepigt, framförallt om man inte vet dess karathalt. Vi röntgar alla mynt som kommer in till oss för att få fram den exakta karathalten. Vanliga karathalter bland mynt och tackor är, 24, 22 och 21 karat.

  Lyssna inte på oss, lyssna på dem!

  Över 20.000 nöjda kunder

  Vi strävar alltid efter att ha Sveriges nöjdaste kunder och därför skryter vi gärna lite extra med vår trustpilot profil. Hundratals personer har gett oss 5 av 5 stjärnor och det blir fler för varje dag som går. Sälja guld till oss ska vara bekvämt och vi finns där för varje liten fråga genom hela processen. Chatta med oss här på hemsidan eller skicka ett mail till oss så hjälper vi dig.

  Vi köper alla typer av guldsmycken

  Vi köper alla typer av guldsmycken och några av de allra vanligaste smyckena vi får in är guldringar, guldarmband, örhängen, guldklockor, guldkedjor och tackor. Detta är enbart några exempel på vad våra kunder väljer att sälja till oss. Vi köper även alla typer av halter och guldfärger, vitguld, rödguld och gulguld. 8-24 karat är de allra vanligaste guldhalterna vi köper. Har du frågor kring just dina smycken är du varmt välkommen att kontakta oss här.

  Guldvågar som är certifierade

  Vi jobbar enbart med certifierade guldvågar som kontrolleras dagligen. Först kontrolleras guldhalten, därefter vägs guldet på tre olika vågar för att alltid garantera dig rätt pris och vikt. Vi utför även olika tester såsom syra & röntgen för att säkerställa den exakta guldhalten. Dessa tester påverkar inte smyckets utseende utan används bara för att kontrollera guldets halt. Sälja guld ska vara enkelt men framförallt säkert.

  Sälja guld? Vi betalar även för diamanterna

  Många föremål som vi får skickat till oss är guldringar med eller utan diamanter i, stora som små. Vi är ett av få företag som köper guld & diamanter vilket utmärker oss. Oftast har man en mix i byrålådan av både rena guldsmycken och smycken med olika typer av stenar. Att sälja guld ska vara enkelt. Vi tycker att alla guldsmycken har sitt värde, många företag betalar ingenting för de diamanter som sitter i de ringarna som säljs. Vill du läsa mer om att sälja diamanter?

  FAQ

  Frågor & Svar

  Vi har listat topp tre vanligaste frågorna vi får kring försäljning av guld. Du kan även hitta fler svar på dina frågor under fliken frågor & svar eller kontakta vår kundservice så hjälper de dig.

  Kostar det någonting att beställa ett brev?

  Våra brev är helt kostnadsfria och portot är betalt av oss, du binder dig inte till någonting. Du skickar in dina smycken till oss och får ett SMS med det belopp vi kan betala helt kostnadsfritt.

  Är det säkert att skicka med Postnord?

  Våra brev är försäkrade via ett externt försäkringsbolag till 100 000 kronor. Våra kunder har skickat över 20.000 brev till oss och det har inte försvunnit ett enda brev. Med andra ord är du i trygga händer. 

  Hur kan ni betala så bra pris oavsett mängd?

  Vi är helt baserade via internet och alla som säljer guld till oss skickar in sitt guld via posten. Detta göra att vi kan hålla nere på kostnader såsom butikspersonal och butikshyror. Vi vill helt enkelt erbjuda marknadens högsta pris.

  Sälja guld – säkert, transparent & rättvist

  1. Inscanning & öppning

  Vår process inleds det ögonblick ditt brev anländer till oss. Vi börjar alltid med en omedelbar inscanning för att säkerställa fullständig spårbarhet. Vi öppnar därefter ditt brev med stor försiktighet under ständig videövervakning. Detta första steg är grundläggande för vår strävan efter säkerhet och transparens, och det garanterar att du som kund kan känna dig helt trygg med att dina värdeföremål hanteras korrekt och säkert från det ögonblick de anländer till oss.

  2. Kontroll av karathalt & vägning

  Med precision och teknologi i fokus använder vi oss av en XRF-maskin för att analysera ditt guld och fastställa exakt karathalt. Denna teknik möjliggör en skonsam och icke-skadande analys, vilket är essentiellt för att bevara ditt guld i oförändrat skick. Efter fastställandet av karathalten vägs ditt guld på certifierade precisionsvågar avsedda för just ädelmetaller. Denna process säkerställer att du får ett rättvist värde baserat på guldets vikt och renhet, och allt sker i en öppen och transparent miljö där din trygghet står i centrum.

  3. Kontroll av eventuella stenar

  Diamanter och andra ädelstenar kan tillföra betydande värde till dina smycken. Därför granskar vi noggrant varje sten i samtliga smycken. Med ett arv av kunskap som sträcker sig över fyra generationer inom diamantbranschen kan du känna dig trygg med vår bedömning. Vi använder en maskin som heter Yehuda SH 2.0 för att urskilja labbodlade och naturliga diamanter. Därefter bedömer vi varje diamant baserat på de 4 C:na (Cut, Clarity, Color, Carat) för att säkerställa en rättvis bedömning och prissättning. Vill du läsa mer om att sälja diamanter?

  Beställ ett diamantbrev du också!

  Du binder dig inte till någonting och brevet är givetvis kostnadsfritt.

  ”Vi grundade diamantbrev efter att ha blivit lurade av en av Sveriges största guldinköpare. Vi ville erbjuda en försäljningskanal med kunden i fokus. Utan dolda avgifter eller att kunden måste sälja 300 gram för att få höga priser.”

  – VD & medgrundare, Robin