Vanliga frågor

Nådan finner du det vanligaste frågorna vi får. Vi försöker att uppdatera frågorna så ofta som möjligt. Finner du inte svar på din fråga nedan kan du alltid kontakta oss via mail eller förmuläret under kontakta oss.

Har ni prisgaranti?

Vi är en av dem som betalar bäst på marknaden och därför kan vi erbjuda våra kunder prisgaranti. Hittar du någon som betalar bättre än oss kan vi självklart betala samma summa. I det allra flesta fallen har man missat att kontrollera bolagets villkor. En del av de företag som köper guld skyltar med kampanjpriser som enbart gäller om du skickar mer än 200 gram och tar även ut värderingsavgifter. Detta gör att vi i slutändan betalar bättre. Hör gärna av dig till oss så förklarar vi mer.

Tar ni någon värderingsavgift?

Nej, vi arbetar varken med kampanjpriser eller värderingsavgifter. Vi vill helt enkelt alltid försöka erbjuda branschens högsta pris.

Hur beställer jag mitt diamantbrev?
Du kan beställa hem ditt diamantbrev på flera olika sätt:
  • Via internet – Använd beställningsformuläret här på hemsidan.
  • ​Via vår kundtjänst
Jag har smycken värda mer än 10 000 kronor, hur gör jag?

Om du tror att ditt guld eller dina diamanter är värda mer än 10 000 kronor kan du skicka ditt brev som ett ”värdebrev”. Säg till personalen på posten så hjälper dem dig. Vi står för värdebrevets portokostnad vid eventuell försäljning.

Är det verkligen säkert att skicka via rekommenderat brev (REK-brev)?

Ja, dina varor skickas inte in via vanlig post. Du lägger alltså inte dina varor i en vanlig brevlåda utan lämnar in Diamantbrevet hos ditt lokala postombud i ett rekommenderat brev (REK brev). När du gör detta får du en kvittens som är ditt värdebevis på att allt du skickat automatiskt försäkras upp till 10 000 kronor. När Diamantbrevet väl kommer fram till oss måste vi kvittera ut det. Allt för att försäljningsprocessen ska vara så säker som möjlig. Din rekommenderade försändelse kan spåras av dig på Postens egna sidor.

Kostar det något att beställa ett diamantbrev?

Det är gratis att beställa ett diamantbrev, beställer du innan klockan 16 skickar vi brevet samma dag.

Hur går utbetalningen till?

Utbetalning sker direkt efter att du som kund tackat ”JA” till erbjudandet. Vi gör överföringen till ert konto inom 24 timmar efter att det kommit till oss. Detta kräver att vi fått in ert kontonummer i samband med att ni skickar in ert brev.

Om jag inte är nöjd med priset, kostar det något för att ni ska returnera varorna?

Är du inte nöjd med vårt bud returnerar vi varorna mot ett postförskott till en kostnad av 299kr.

Har ni någon butik man kan besöka?

Nej tyvärr. Detta pågrund av att hålla rånrisken så låg som möjligt.

Köper ni enbart guld eller enbart diamanter?

Vi köper både guld och diamanter, vill du sälja enbart guld funkar det utmärkt och likaså med diamanter.

Kan jag ångra mig och få tillbaka mitt guld och mina diamanter?

Självklart kan du få tillbaka de föremål du inte vill sälja. Du har returrätt i fem dagar från att vi mottagit dina föremål. Vi tar 299 kronor i avgift för att täcka vår försäkrings- och portokostnad, men i övrigt tillkommer inga avgifter.

Beställ brev
close slider