Vanliga frågor

Nedan finner du de vanligaste frågorna vi får. Vi försöker att uppdatera frågorna så ofta som möjligt. Finner du inte svar på din fråga kan du alltid kontakta oss via mail eller formuläret under kontakta oss.

Hur påverkas guldpriset av coronaviruset?

I oroliga tider stiger oftast guldpriset, även så i detta fall. Guldet är idag på rekordhöjder och många väljer att sälja sitt guld. Vi jobbar otroligt hårt under dessa tider och gör allt vi kan för att besvara dina frågor så snabbt som möjligt. Ta hand om er och var noggranna med att tvätta era händerna.

Stämmer verkligen priset på er hemsida?

Idén kring diamantbrev växte fram då vi själva råkade ut för vad vi anser vara vilseledande lockpriser när vi använde oss av en av de största guldhandlarna på nätet. Vi startade därför diamantbrev med visionen att bli Sveriges enklaste och ärligaste guldköpare. Vi har inga lockpriser som enbart gäller vid större mängder, de priset du ser på hemsidan är vad du får per gram insatt på ditt konto. Inga avgifter eller andra kostnader tillkommer. Det är ingen skillnad på grampriset bara för att du har en mindre mängd guld.

Har ni prisgaranti?

Vi är en av dem som betalar bäst på marknaden och därför kan vi erbjuda våra kunder prisgaranti. Hittar du någon som betalar bättre än oss kan vi självklart betala samma summa. I det allra flesta fallen har man missat att kontrollera bolagets villkor. En del av de företag som köper guld skyltar med kampanjpriser som enbart gäller om du skickar mer än 200 gram och tar även ut värderingsavgifter. Detta gör att vi i slutändan betalar bättre. Hör gärna av dig till oss så förklarar vi mer.

Varför har ni inget telefonnummer?

En fråga som vi får ganska ofta är varför vi inte har något telefonnummer. Svarat är så pass enkelt att vi vill kunna erbjuda dig som kund så höga priser som möjligt och måste därför hålla ner personalkostnaderna. En telefonsupport skulle innebära att vi måste anställa mer personal vilket leder till att vi måste ha lägre guldpriser. Vår fantastiska mailsupport svarar oftast inom en timme och gör allt för att besvara dina frågor.

Tar ni någon värderingsavgift?

Nej, vi arbetar varken med kampanjpriser eller värderingsavgifter. Vi vill helt enkelt alltid försöka erbjuda branschens högsta pris.

Jag har 100 gram eller mer, blir det någon skillnad då?

Har du över 100 gram kan du kontakta oss för mer information kring priset vi kan erbjuda dig.

Hur beställer jag mitt diamantbrev?
Du kan beställa hem ditt diamantbrev på flera olika sätt:
  • Via internet – Använd beställningsformuläret här på hemsidan.
  • ​Via vår kundtjänst
Jag har smycken värda mer än 10 000 kronor, hur gör jag?

Om du tror att ditt guld eller dina diamanter är värda mer än 10 000 kronor kan du skicka ditt brev som ett ”värdebrev”. Säg till personalen på posten så hjälper dem dig. Vi står för värdebrevets portokostnad vid eventuell försäljning.

Är det verkligen säkert att skicka via rekommenderat brev (REK-brev)?

Ja, dina varor skickas inte in via vanlig post. Du lägger alltså inte dina varor i en vanlig brevlåda utan lämnar in Diamantbrevet hos ditt lokala postombud i ett rekommenderat brev (REK brev). När du gör detta får du en kvittens som är ditt värdebevis på att allt du skickat automatiskt försäkras upp till 10 000 kronor. När Diamantbrevet väl kommer fram till oss måste vi kvittera ut det. Allt för att försäljningsprocessen ska vara så säker som möjlig. Din rekommenderade försändelse kan spåras av dig på Postens egna sidor.

Kostar det något att beställa ett diamantbrev?

Det är gratis att beställa ett diamantbrev, beställer du innan klockan 16 skickar vi brevet samma dag.

Hur går utbetalningen till?

Utbetalning sker direkt efter att du som kund tackat ”JA” till erbjudandet. Vi gör överföringen till ert konto inom 24 timmar efter att det kommit till oss. Detta kräver att vi fått in ert kontonummer i samband med att ni skickar in ert brev.

Om jag inte är nöjd med priset, kostar det något för att ni ska returnera varorna?

Är du inte nöjd med vårt bud returnerar vi varorna mot ett postförskott till en kostnad av 299kr. Observera att det kan komma att ta upp till 10 dagar innan vi returnerar dina föremål. Detta då vi förvarar allt guld i en extern värdedepå. Vi ansvarar heller inte för några bilagor såsom värderingspapper eller certifikat. Detta kasseras vid mottagandet. Vi rekommenderar därför att skicka med en kopia på värderingsintyget eller ingenting alls.

Har ni någon butik man kan besöka?

Nej tyvärr. Detta pågrund av att hålla rånrisken så låg som möjligt.

Köper ni enbart guld eller enbart diamanter?

Vi köper både guld och diamanter, vill du sälja enbart guld funkar det utmärkt och likaså med diamanter.

Kan jag ångra mig och få tillbaka mitt guld och mina diamanter?

Självklart kan du få tillbaka de föremål du inte vill sälja. Du har returrätt i fem dagar från att vi mottagit dina föremål. Vi tar 299 kronor i avgift för att täcka vår försäkrings- och portokostnad, men i övrigt tillkommer inga avgifter.