När du vill sälja dina smycken

När du vill panta dina smycken

Belona Pantbank

En del av
diamantbrev

Belona pantbank är en del av Diamantbrev sedan 2021 och grundades för att revolutionera pantbanksbranchen i Sverige genom att erbjuda sina kunder belåning av smycken online till marknadsledande räntor. Hos Belona pantar du dina smycken medan hos oss på Diamantbrev säljer du istället dem. Har du exempelvis smycken med ett affektionsvärde men känner att det är bättre att du har pengarna på kontot istället för i byrålådan så är Belona pantbank ett bra alternativ.

Hur fungerar Belona pantbank?

Beställ gratis pantpåse

Beställ en kostnadsfri pantpåse på belonapantbank.se. Vid beställning innan 16 skickas din pantpåse samma dag.

Returnera pantpåsen

I din pantpåse finns tydliga instruktioner och ett förbetalt returkuvert. Självklart är Belonas returkuvert också försäkrade.

Pengarna på kontot

Samma dag som vi Belona mottager ditt kuvert får du ett låneerbjudande via SMS. Vid godkännande sätts pengarna över samma dag. 

Om Belona

 

Lika smidigt fast
en pantbank

Belona pantbank fungerar precis på samma sätt som diamantbrev vad det gäller logistik. Du beställer en pantpåse via belonas hemsida och skickar in smyckena du önskar panta. Därefter får du ett låneerbjudande via SMS och loggar sedan in med BankID på deras hemsida för att godkänna lånet. När du godkänt låneerbjudandet sätts pengarna över samma dag och du kan göra vad du vill för pengarna. Smycken förvaras i belonas lokaler och är försäkrade under hela låneperioden. När du känner att du inte längre är i behov av pengarna betalar du tillbaka lånebelopp och räntan och dina smycken skickas åter till dig. Smidigt va?

Vad ska jag välja

 

Sälja eller panta?

Sälja

Varan blir någon annans

När du väljer att sälja dina smycken säljs varan och du ser den aldrig mer. Du får dock ett högre guldpris när du säljer ett smycken och du betalar heller ingen ränta. 

Panta

Varan finns kvar

När du pantar finns varan alltid kvar och du har möjlighet att lösa lånet och få varan tillbaka. Har du därför smycken med sentimentalt värde så rekommenderar vi dig att panta smyckena.

FAQ

 

Frågor & Svar 

Vi har listat topp tre vanligaste frågorna vi får kring pantsättning av guld. Du kan även hitta fler svar på dina frågor under fliken frågor & svar på Belonas hemsida eller kontakta deras kundservice så hjälper de dig.

Kostar det någonting att beställa en pantpåse?

Att beställa en pantpåse är helt kostnadsfria och portot är betalt, du binder dig inte till någonting. Du skickar in dina smycken till Belona och får ett SMS med det belopp du kan låna.

Är det säkert att skicka med Postnord?

Belonas pantpåsar är försäkrade via ett externt försäkringsbolag upp till 10 000kr, skulle du ha smycken värda mer än detta belopp kontaktar du kundservice så hjälper de dig.

Hur kan Belona ha så låga räntor?

Belona är helt baserade via internet och alla som pantar sitt guld hos dem skickar in sitt guld via posten. Detta göra att de kan hålla nere kostnader såsom butikspersonal och butikshyror och därmed erbjuda så låga räntor.